Tussenwand

De tussenwand die er eerst in zat was van massief staal. Vanwege (weer) de honden wilden wij een open verbinding tussen de cabine en het leefgedeelte, maar goed, dan ben je aan het isoleren en dan bedenk je dat zo'n opening een groot koudefront is. Dus toch dichtmaken dan maar? 

Samen hebben we besloten dat er een 'raam' van plexiglas komt. De ramen schuiven straks, is de bedoeling, over elkaar om het raam te openen. Het raam is straks van zowel cabine als leefgedeelte te openen en sluiten.

Opbergruimte

Om extra opbergruimte te maken voor voornamelijk het beddengoed hebben we een extra vak bovenin de cabine gemaakt. Dit was door ons best een onderschat karwei. Het plaatsen van steunen bleek een heikel punt. Aan de zijkanten boven de cabine lopen namelijk de stroomdraden en je wilt er toch echt zeker van zijn dat je daar geen schroef doorheen draait. Daarnaast zit je helemaal voorin met het probleem dat als je daar wilt schroeven geheid door het metaal naar buiten schroeft. 

Na wat gepuzzel hebben we de handgrepen die bij de cabinedeuren zitten losgehaald, daar een hoeksteun tussen geplaatst en toen de handgreep terug gezet. Het duurde alleen even voordat we dat voor elkaar hadden, de hoeksteunen verplaatste constant op het moment dat je de handgreep er overheen wilde schuiven. Uiteindelijk kom je met vier paar handen er wel uit en mag het resultaat er zijn.

 

We willen alles zo netjes mogelijk afwerken, dus ook hier zijn de zijkanten helemaal dicht gemaakt. In het opberg vak boven zit inmiddels ook een deurtje die bovenaan sluit. De keuze voor een blinde sluiting zorgde ervoor dat we tot 20.00 uur die avond nog bezig waren. Eind goed, al goed, zullen we maar zeggen. Op naar weer het volgende project!

Maak jouw eigen website met JouwWeb