Op naar de RDW keuring

Dan is eindelijk de dag van de RDW-keuring aangebroken. Spannend! Zelf waren we toch wel tevreden met hoe het eruit zag. Er stond een bed in dat voldeed aan de afmetingen, of je er daadwerkelijk op zou kunnen slapen is nog wel de vraag... De plank hoorde je namelijk enigszins kraken als je erop stapte... Er stond een tafel in, ook die maar voor de omkeuring, want het blad was te groot om fatsoenlijk omheen te kunnen lopen. 

De geïmproviseerde stoelen mét rugleuning. Zonder is ook toegestaan maar, wil je er op je kentekencard goedgekeurde extra zitplaatsen bijhebben moeten ze een rugleuning hebben. 

Ik ben al begonnen met het schilderen van de stoelen in de kleur die het zitgedeelte uiteindelijk moet hebben maar het ziet ernaar uit dat waar we van plan waren om de stoelen te houden, die straks toch weer weggaan voor een ander zitmeubel. De stof van mijn oude bankstel kon ik voor deze stoelen nog wel mooi hergebruiken. 

Goedgekeurd of . . . . . . ?

Nou dachten wij echt dat het niet anders kon dan dat onze camperaanvraag goedgekeurd zou worden. Dat liep even iets anders.. 

Om 8.30uur waren we een van de eersten voor omkeuring die dag. We hadden ook al plannen om 's middags inkopen te gaan doen voor de verbouwing van de camper. Hout, meubelbeslag, accu, etc. Dat kon ook want Andre zou mooi op tijd terug zijn. Dát was hij ook, op tijd terug. Alleen niet met de uitslag waar we vanuit gegaan waren. De aanvraag was afgewezen. 

Uiteindelijk om een vrij lullige reden die op de foto hierboven zichtbaar is.

Het kookstel hadden we in een koffer opgeborgen zitten in het keukenblokje, dat moest vast zitten, verder was alles prima in orde. De keurder had ook zelden zo'n goed schuurwerk gezien. Dat vond ik (Noraly) dan weer leuk om te horen, daar had ik me tenslotte vooral mee bezig had gehouden. 

Ik moet zeggen dat we toch nog een beetje geluk hadden die dag, ondanks dat al onze shopplannen in duigen vielen en we voor extra niet geplande kosten zaten vanwege de herkeuring. Van de horrorverhalen die op internet rondgaan over lange wachttijden voor de omkeuring was bij ons geen sprake van, diezelfde dag om 12.00uur konden we opnieuw terecht. Dat was ook de keurder niet ontgaan, zijn opmerking; 'Dat heb je snel gedaan!' 

De vraag is alleen of hij daarbij doelde op het snel weer terecht kunnen voor een keuring of dat Andre gewoon heel snel geweest was met het bouwen van een extra plankje met het daarop vastgeschroefde kooktoestelletje. Hoe dan ook; het busje is nu officieel camper!!