Isolatie en wandbekleding

De bus is gekeurd en nu is het dan eindelijk zover; het echte werk kan beginnen, startend met vloer en wand isolatie. Van de vloerisolatie hebben we helaas geen foto maar, van de wanden en het plafond wel. Wij hebben ervoor gekozen om PE Schuim te gebruiken, zowel voor de vloeren als voor de wanden. Het heeft een hoge isolatiewaarde en is vochtdicht, daarnaast is het makkelijk op maat te snijden en te gebruiken.

We hebben het schuim eerst met ductape (ja, echt) strakgetrokken en vastgeplakt aan de wand. Dit om zo goed mogelijk afgesloten luchtkamers te creëren door de inhammen die in de bus aanwezig zijn optimaal te benutten. Zoals je op de foto goed kan zien hebben we daarna balken vastgeschroefd ertegenaan. We hadden deze we sowieso nodig voor de ophanging van al het plaatwerk en als dragende balken voor de kasten die er nog tegenaan gaan komen, bijkomend voordeel is dat het ook het isolatiemateriaal vasthoud; we hebben daar gewoon mee doorheen geboord.

De balken hebben we over de hele lengte vastzitten, we hebben er alleen voor 'gekozen' (lees; gewoon een meetfoutje gemaakt) om de balken in stukken erop te zetten, zoals aan de onderkant van foto 1 goed te zien is. Uiteindelijk kwam dit meetfoutje goed uit en hebben we het ook bij de andere balken toegepast zodat, er ruimte was voor de buizen waar de elektrakabels doorheen gevoerd worden. Op foto 2 is het buiswerk nog enigszins zichtbaar. 

Na de balken hebben we nog een laag schuim eroverheen gedaan om door behulp van de balken nog extra luchtkamers te creëren zodat de warmte straks zoveel mogelijk binnen blijft. 

Op bovenstaande foto is te zien dat we de wandplaten vast aan schroeven zijn, dezelfde platen komen ook op het plafond. Ik  moet zeggen dat ik (Noraly) hier echt naar uit gekeken had. Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat,  het met wand- en plafondplaten ertegenaan, het voor mij ook echt als camper gaat voelen en eruit komt te zien. 

Het is niet te zien op de foto's maar, helaas, door wat hoogte en lengteverschillen in de camper staat de ene plaat meer gebogen dan de ander. Dat laatste zou niet erg zijn, ware het niet dat er daardoor kieren ontstaan. Aangezien we alles er straks spiek en span uit willen laten zien hebben we ervoor gekozen om het originele plan (schuren en schilderen) overboord te gooien en er toch glasvliesbehang overheen te plakken en het daarna te schilderen.  

Maak jouw eigen website met JouwWeb