Aankoop

Zoals sommige van jullie misschien weten (en ander lees je het nu) hebben wij vier Border Collies met een vijfde op komst in 2021. Naast onze baan zijn honden en hondensport ons leven.

Ik (Noraly) houd me vooral bezig met onze verkoopkraam, ondersteuning bij het lesgeven zowel voor als achter de schermen en mijn grote passie; het fokken van leergierige en sociale Border Collies. André houd zich daarentegen specifiek bezig met het lesgeven en grotendeels ook de Speel-o-theek en ondersteunt bij de productie voor de verkoopkraam. 

Omdat we in 2019 flink uitgebreid zijn in activiteiten en vooral onze oudere honden aangaven een eigen plekje te willen zagen we ons genoodzaakt voor een grotere bus te gaan kijken. Het was bij aanvang niet eens onze bedoeling om een camper te bouwen maar, door te praten met anderen over de mogelijke voordelen én omdat we er afgelopen jaar ook steeds meer achter kwamen hoe moeilijk het is een hotel, b&b, etc. te vinden met vier honden, hebben we dan toch de knoop doorgehakt om voor een camper te gaan.

Na veel wikken en wegen, rondkijken op facebookpagina's van zelfbouwers, tot het besluit gekomen om de Fiat Doblo in te ruilen naar een bestelbus. Het vinden van een goede bus was een hele zoektocht... Als ik zeg dat we het hele land doorgereden zijn om te kijken overdrijf ik misschien lichtelijk, maar plaatsen van anderhalf uur rijden van ons vandaan was echt geen uitzondering.

Van de bussen die voorbijkwamen op marktplaats, autoscout, etc. je kent ze wel, viel zeker negentig procent al af.
Het is vaak op de foto's al te zien dat een auto flink schade heeft gehad en als je dan verder gaat zoeken naar onderhoudsrapporten kom je me toch een hoop rotzooi tegen!

Uiteindelijk zijn we bij zo'n 6 bussen daadwerkelijk gaan kijken. Viel dat even tegen..! Het was vrij duidelijk dat er een hoop gecamoufleerd was op de foto's. Daarnaast kwamen we mankementen tegen die eigenlijk NOOIT door een APK keuring heen hadden moeten kunnen komen. Van een gebroken bladveer, tot een flinke ruis in de motor het kwam allemaal voorbij.

Toen kwam deze Crafter in beeld. Op het eerste gezicht zag hij er heel netjes uit, weinig mankementen. En het belangrijkste; bij de proefrit beviel hij ons meteen. Hij trekt goed op, rijd heel stil en het zit comfortabel. Na wat onderhandelen zijn we tot een deal gekomen en waren we ineens eigenaar van een VW Crafter bus.

Helaas zijn we toch onverhoopt nog tegen verborgen gebreken aangelopen, voornamelijk slijtage. Maar goed, nu eenmaal alles opgelost is zijn we er toch heel content mee en hopen we op veel rijplezier ermee.